maanantai 4. kesäkuuta 2012

5 ninjaa kesäkengissä!

Kesäkengät ovat koulujen loppuessa se pikkujuttu, joka jokaisen tosininjan vaatekaapista on ehdottomasti löydyttävä. Sen lisäksi, että ne tarkoittavat niitä ihania kiilakorkoisia kirsikkakenkiä, hurmaavia gladiaattoreita tai auringonvalossa haalistuneita tennareita, kesäkengät voivat olla myös kaappiin sysättyjä ajatuksia, eleitä, spontaaneja ideoita, talveksi tukahdutettuja tunteita tai unohdettuja lauluja unelmista. Ne ovat odotuksia, joita meillä on tuleville kesäpäiville - ikään kuin uusi minämme, jonka saappaisiin astuessamme saamme unohtaa arkiaamujen stressaavat koulubussiinjuoksemisrutiinit.

Kesäkengät saattavat tuntua pelottavilta. Ne ovat uudet, niillä voi kaatua tai ne voivat hiertää rakot jalkaan. Niiden unohtaminen kaapin perukoille ei kuitenkaan ole vaihtoehto, ja kesäkengät tulisikin nähdä etuoikeutena: jalkineina, joiden tarjoamat mahdollisuudet me saamme täyttää. Kesäkengissä on saippuakuplia, hymyä, hiven elefanttiallergiaa, absurdiutta sekä seikkailumieltä. Niillä saa tanssia, kompuroida, raahustaa ja marssia mielensä mukaan - kunhan vain tanssii, kompuroi, raahustaa ja marssii ennakkoluulottomasti. Ne voi hyvillä mielin tunkea jalkansa, sillä niillä ei voi kävellä mihinkään muualle kuin tähän päivään tai huomiseen, ja molemmissa odottaa LOMA, joka ei pääty koskaan (tai ainakaan seuraavaan 70 päivään).

Tässä blogissa käsitellään niitä sataa kesäkenkää eli kesäunelmaa, joiden toteutumisesta me bloginpitäjät tänä kesänä haaveilemme. Idea lähti kehittymään aurinkoisena kevätpäivänä ilmaan heitetyistä leikkimielisistä ajatuksista, joita alettiin listata mieleenpainuvan kesän toivossa. Tuo lista päätettiin julkaista blogissa, jonka tekstit kertoisivat kesän aikana toteutuvista unelmista. Unelmien toteutumisesta tai toteutumatta jäämisestä päätimme kuitenkin olla ottamatta stressiä ja nauttia vain niistä auringonvärisistä hetkistä, joita kesä tuo tullessaan.

Päädymme siis valitsemaan listasta juuri ne itsellemme sopivat kenkäparit ja toivomme, että myös te lukijat innostuisitte viettämään kesäänne ilman kiireitä ja toteuttamaan myös ne järjettömimmiltä ja utopistisimmilta kuulostavat ajatukset :---)


Huoletonta kesää toivottaen Sara, Hennu, Ulla, Jenna ja Hanna joka oli kuvanottohetkellä jo sovittelemassa omia kesäkenkiään kaupungin toisella puolen:)

Ei kommentteja: